Red.; Asbjørn Skotte (f. 1957) er utdannet bibliotekar, maskinist, har studert statsvitenskap og er både cand.mag og cand.jur fra Universitetet i Bergen. Han har allerede utgitt flere bøker om lokalhistorie og polarhistorie - som er hans store hobby.
Asbjørn Skotte
Verdens Stater
Kr 48,- (ebok)

Interessen for geografi og landkunne har jo alltid vært markert til stede for forfatteren av denne boken. Og gjennom noen tusen år så har jo landegrensene forandret seg nærmest kontinuerlig. Land og stater blir borte og land og stater oppstår. Og slik vil det nok også fortsette inn i fremtiden.
    På slutten av 1900 tallet så skjedde det jo en «enorm» ny statsdannelse når for eksempel Sovjetunionen gikk i oppløsning - egentlig innenfra - og uten noen «varm» krig den gangen.
     15 nye republikker ble faktisk etablert «over natten».
     Denne boken tar kun sikte på å gi en meget kortfattet oversikt over verdens land og stater pr i dag, og nærmest alle de opplyste parameterne for hver enkelt stat kan faktisk bli forandret i dagen i morgen. Så dette må leseren ha for øyet.
     Det er pr i dag endog mange regioner som antas å vil være en ny stat innen noen få år, så historien vil nok bare gjenta seg og gjenta seg.
     158 sider. Norsk tekst.

 
Klikk på nedenstående leseprøve:
(Bla med høyre/venstre piltast eller sveip sideveis på skjermen)
  
1
Verdens Stater (ebok)
 
 
Totalt: 48,-
 
 
 
 
 
 
 
Din status:
Du er ikke logget inn
Du må logge inn for å se dine e-bøker.